Studiebegeleiding is er voor iedereen die wel een steuntje kan gebruiken bij het plannen en leren van huiswerk of studie. Bijvoorbeeld als je dreigt vast te lopen door de enorme hoeveelheid huiswerk en ‘lappen’ tekst van de middelbare school. Of als je even minder gemotiveerd bent voor school. Maar misschien vindt je het ook gewoon wel prettig om samen met iemand anders aan de slag te gaan met je huiswerk.

huiswerkplanner

De inhoud van de studiebegeleiding is afhankelijk van jouw hulpvraag. Vaardigheden waarbij ik je kan  ondersteunen zijn bijvoorbeeld: Mindmappen, hoofdzaken van bijzaken leren onderscheiden, plannen in kleuren, handige en effectieve manieren om woordjes te leren bij de vreemde talen, het plannen van je huiswerk, het gebruik van je agenda., oefenen met spelling, oefenen met tafels.

Daarnaast heb ik veel ervaring in het begeleiden van jongeren die hun motivatie voor school in de loop der jaren zijn kwijtgeraakt. Ik stimuleer je in het weer oppakken van je eigen verantwoordelijkheid en motivatie en samen maken we een stappenplan om zoveel mogelijk vragen te beantwoorden en onzekerheden weg te nemen.

Maatwerk is het sleutelwoord.

Tijdstip: volgens afspraak. Ca. 1 uur per keer.