Thirza Zellerer

Open Your Eyes is opgericht door Thirza Zellerer. In 1999 begon zij met het lesgeven en begeleiden van alleenstaande minderjarige asielzoekers en sindsdien weet zij dat haar hart en tevens haar talent ligt in het motiveren en begeleiden van jongeren. De jongeren worden vooral begeleid vanuit de verbinding die Thirza met ze aangaat, waarbij een goede sfeer en vertrouwen onmisbaar zijn.

Veel van de jongeren die Thirza begeleidt, hebben moeite met het reguliere schoolsysteem. Niet omdat ze niet intelligent genoeg zijn, maar omdat ze moeite hebben met de juiste aansluiting te vinden. Bijvoorbeeld omdat ze dyslectisch, hoogbegaafd of gedemotiveerd zijn. Daardoor verliezen ze helaas vaak hun belangstelling voor leren, en daarmee het geloof in eigen kunnen.

Juist om deze leerlingen beter te kunnen begeleiden en vooruit te helpen, is Thirza zich gaan verdiepen in de verschillende leersystemen. Zelf heeft zij een grote voorkeur voor het visuele leersysteem, oftewel het zogenaamde beelddenken. Bij het volgen van de opleiding tot Beeld en Brein specialist vielen dan ook alle puzzelstukjes op zijn plaats.

Na het voltooien van de opleiding, ontstond al snel de wens voor een eigen begeleidingspraktijk. Jongeren helpen bij het ontdekken van hun leerstijl en ze daarmee te leren om te studeren op een manier die succesvol is, voorkomt een hoop ellende in hun latere (school)loopbaan. En daarin schuilt direct haar missie: een jongere zijn of haar eigen kracht te laten ontdekken en zijn of haar eigen talent toe te laten passen.

Thirza